Den største viden findes ikke i bøger. Den findes i skabningen.

Udviklingshistorien

Mit navn er Majken Bøg, jeg er 70 år og har i mange år arbejdet som registreret revisor og regnskabschef. I min fritid har jeg siden min ungdom jeg interesseret mig for pyramider, alternativ behandling, psykologi, hjerneforskning, videnskab, spiritualitet og meget andet. (læs mere under Om Majken/Biografi/Faktuelt)

Dette er min beretning om vejen hjem til den, jeg er:

Starten

1987

Da jeg holdt op med at ryge for 30 år siden, skaffede jeg mig i stedet for nogle frikvarter til at læse blade og aviser. Et af favoritterne var Samvirke, og en dag læste jeg en artikel om en kinesiolog, som helbredte astmaheste. Min søn havde fået astma nogle år tidligere, og jeg tænkte, at når man kan helbrede en hest med kinesiologi, så virker det nok også på min søn. 

Kinesiologi

1988

Så jeg fandt et kursus i kinesiologi og gik i gang med at lære det. Det blev dog hurtigt gjort klart for mig, at det ikke er særlig hensigtsmæssigt at helbrede nære familiemedlemmer, fordi man let kommer for tæt på hemmeligheder, som man ikke skal kende. Men jeg blev meget fascineret af, at man sådan kunne lave om på energikredsløbet og helbrede dårlige fysiske tilstande.  F. eks. kunne jeg helbrede hikke bare ved at lægge en hånd på hovedet at én. Eller at jeg kunne helbrede min mand for smerte, når hans Scheuermann gav ham ondt i ryggen.

Dr. Bachs Blomsterterapi

1989

Efter et par år havde jeg lært teknikker til genopretning af energien i alle meridianer og afbalancering af hele kroppens energisystem, stressfrigørelse og anvendelse af Dr. Bachs blomstermedicin – som i dag skal kaldes blomsterremedier af hensyn til EU-lovgivningen. Især blomsterremedierne havde også udbygget min viden om psykologiske mekanismer, og jeg brugte dem flittigt selv.

Glorien 

1990

En morgen havde jeg ved hjælp af pendulering blandet mig en ny blomstermedicin og taget et par dråber, før jeg gik ind på mit kontor. Jeg havde revisionskontor hjemme. Mens jeg sad der ved skrivebordet, lægde jeg mærke til en underlig fornemmelse omkring mit hoved, som om jeg havde en badehætte på. Hvad var det? Jeg kom i tanke om plakaten inde på kurset med alle aura lagene og farverne, som jeg indtil da havde rystet på hovedet af. – Måske var der alligevel noget om det der med aura, og måske var det min mentale aura, jeg pludselig kunne mærke. Det gav mig noget at tænke over ….

Astrologi

1990

Da jeg havde taget alle de kurser, der var indenfor kinesiologi hos AOF Roskilde, var jeg blevet nysgerrig efter at vide mere, så jeg meldte mig til en weekend med astrologi. Det var spændende. Men astrologi tager mange år at lære, så jeg valgte at få lagt mit horoskop hos min lærer. Hun sagde mange interessante ting, blandt andet at jeg skulle tage at lære meditation, det ville hjælpe mig med at møde de udfordringer, som mit horoskop byder på. 

Meditation

1990 

Et stykke tid efter så jeg en annonce i lokalavisen, hvor psykolog Nadja Prætorius reklamerede med kurser i meditation og psyko-spiritualitet. Det lød spændende! Der var et kursus mellem jul og nytår – og dér startede jeg dét, som senere skulle vise sig at blive min spirituelle rejse.

Som mange andre oplevede jeg overhovedet ikke tilstanden af meditation i det første stykke tid. Jeg lukkede øjnene, og når jeg var heldig, var jeg i stand til at koncentrere mig om den øvelse, jeg havde lært og følge den, i stedet for at lade mig gribe af mine egne tanker, der bare myldrede af sted hele tiden. Det eneste jeg husker fra det første kursus er en fantasihave, hvor den vise mand, jeg skulle møde, viste sig som Jesus. 

Guds sprog

1991

De næste tre måneder blev jeg gradvis bedre til at meditere. De 2 daglige meditationer a ½ time banede vej for mere stilhed i meditationsperioderne, og tankemylderet afløstes af nogle lyse indfald og indsigter. Samtidig begyndte der at snige sig en interesse for kristendom og bibelens billedtale ind i mig. Jeg husker en drøm, hvor jeg fik at vide at jeg skulle lære billedsprog, for det er Guds sprog.

Bibelske analogier

 

Jeg husker, hvordan billeder fra bibelen og særligt fra det ny testamente, pludselig dukkede op og gav mening ind i mit eget liv. Som analogier. – Og det var ikke kun i lignelserne, jeg så analogier til i mit eget liv, det var i lige så høj grad beretninger fra Jesu liv.

Det dukkede også op i min erindring, hvordan jeg mange gange havde følt mig glad i kirken ved begravelser og ærlig talt følt mig noget tynget af det, for det var da underligt at sidde der og smile til en begravelse. – Det må have været et kald fra Gud – men jeg missede det. Det lå mig alt for fjernt – eller mit ego var så vældigt stort og godt til at holde det på afstand. Jeg havde ikke det mindste lyst til at gå at føle mig som en synder eller skyldig, hver gang jeg overtrådte et af de ti bud. Det skulle også vise sig at mit forhold til Gud blev helt anderledes.

Drømmetydning

 

Samtidig med meditation lærte jeg også drømmetydning og healing. Efterhånden som ugerne gik, opnåede jeg en større og større sensitivitet, på godt og ondt. Jeg begyndte også at ane billeder og fornemmelser og af og til nogle vejledende ord, mens jeg mediterede, og mine tanker slap mig og tillod mere og mere stilhed. Jeg lærte nogle øvelser, som jeg startede meditationsperioden med, og fortsatte med stille årvågenhed. Jeg mediterede ….

Følg Jesus

 

Da jeg i påsken sad og mediterede, som jeg plejede, fik jeg en oplevelse af at sidde bag ved Jesus på æslet mens han red ind i Jerusalem og folk stod på begge sider med  –  ikke palmeblade  –  men noget der mere lignede  –  men ikke var  –  birkegrene.  Hvis jeg havde kommet noget mere i kirken eller læst noget mere i bibelen, så ville jeg have vist, - det jeg senere fandt ud af  -  at det var olivengrene. Men jeg havde rigeligt i at læse den nødvendige faglitteratur indenfor skat og revision.

Skelne skidt fra kanel

 

Det skulle senere vise sig, at netop det, som jeg ikke vidste, men kunne undersøge, det kunne verificere ægtheden af den spirituelle hjælp, jeg fik. For jeg var skeptisk, MEGET skeptisk. Og det var rigtig godt. For min skepsis hjalp mig til ikke helt at fortabe mig i drømmerier. Faktisk er det med drømmerier, indbilskhed og selvoptagethed nogle af de største udfordringer, når man går på opdagelse i det overnaturlige. Alt er ukendt, så hvordan skal man skelne skidt fra kanel ???

 
Skelneevne Tjah, jeg havde jo været så forsigtig at vælge en psykolog til at lære mig meditation, og det var da en god begyndelse. Jeg var også begyndt at snakke lidt med præsten i vores lokale kirke om mine erfaringer, og hun var både interesseret og skeptisk.  Min kæreste var mest skeptisk og kun lidt interesseret; han anså mig imidlertid for klog nok til selv at sortere. Det var jo en begyndelse ….
Drømme

Da jeg begyndte at lægge papir og blyant frem på mit natbord og skrive mine drømme ned og tyde dem, blev mængden af drømme, som jeg kunne huske større og større. Så efterhånden udvalgte jeg nogle af dem, - dem med mest energi i – som jeg tydede – i starten mest med hjælp fra min lærer, men efterhånden blev jeg bedre til at finde meningen med drømmene selv. 

 
Healing

Drømme og meditation og healing dannede en god helhed i min psykiske og spirituelle udvikling. Drømmene er sindbilleder på hvordan vi oplever vores liv - hvordan vi har det – og hvordan vi tager det. De fortæller os i billedsprog om det, som vi i vores dagsbevidsthed er tilbøjelige til at skubbe til side. Afslører vores frygt og længsler, blandt andet længsler for at udtrykke naturlige talenter, som er blevet tilsidesat undervejs i vores liv. 

Meditative indsigter Meditationen stilner sindets tankemylder og giver større frihed til at se virkeligheden og vælge sin respons, når man er i nærværet uden at fortabe sig i egne tanker og fortræffeligheder. Den kan også bruges til at bringe fokus på et drømmebillede, som man ikke forstår, for det, som man giver opmærksomhed, giver man energi til at vokse i bevidstheden. Det vil ofte udtrykke sig i en ny og anderledes drøm om samme tema eller senere give en aha-oplevelse, hvor man pludselig indser noget.
Healing af krop & sind Healing i den form som jeg lærte den, sender bevidstheden ind i kroppen og i energibanerne, som kendes fra den østlige medicin i akupunktur og andre behandlingsteknikker og til beskrivelse af det menneskelig energisystem. Som nævnt giver opmærksomheden på noget, energi til det, og det giver samtidig større sensitivitet og opmærksomhed på kroppen og dens signaler. I vores tid, hvor meget arbejde er hjernearbejde, er det meget vigtigt at give kroppen plads i sindet. Det er ikke nok at træne kroppen efter en generel plan.

Dybest set er både ordene, tankerne og kroppens enkeltdele tjenere for det hele menneske. Det begyndte med Adam og Eva. Det får du mere indsigt i på mit kursus om mystik.