Øjeblikket er der, hvor tid og evighed mødes.

Hjertets mystik

WEEKEND-KURSUS: HJERTETS MYSTIK

Vi undersøger, lytter indad,  synger, mediterer og er i stille årvågenhed. 

Med afsæt i den psykologi og spiritualitet, som Jesus lærte fra sig, og hans beskrivelse af Guds rige i metaforer, ser vi Bibelen som en visdomsbog om at komme til hjem til sandheden i vores hjerte og finde linket til Gud. Paulus kalder det oplysning.

Den kristne mystik og beretningerne om Jesu liv er fyldt med billedtale. Vi undersøger navne fra Bibelen og finder ud af, hvad de kan fortælle os af relevans for vores egen spirituelle udvikling og vores liv.  

 

Mester Eckeharts udfordring af den katolske kirke med sine mystiske prædikener på datidens pøbelsprog tysk er en skattekiste, som løfter sløret for indsigt og forståelse af hvad Gud er, og hvad vi er, og at det ikke er adskilte størrelser.

Vi taler om begreber fra klostertraditionerne og hvad der ligger i dem. Undersøger klosterløfterne: fattigdom, lydighed og cølibat for at finde ud af, hvad de skal gøre godt for.

Undervisningen bygger på underviserens erfaring i mødet med den kristne mystik som åbenbaring.

Kurset handler om dig. Om at give dig lyst og mod til at gå din egen vej hjem til Gud, for ingen kan gøre det for dig.

Der tages udgangspunkt i den enkelte deltager og de erkendelser som opleves under kurset. Der er ingen facitliste, men en åbenhed overfor selv at søge Gud, ikke i Bibelen, men i den form som Gud i sig selv er.

Som Jesus siger: "Søg Gud først, så får du alt det andet i tilgift." Kurset udfordrer dig til at søge Gud helt åbent uden at have et billede, en tanke eller definition af hvem Gud er, bede Gud om at hjælpe dig hjem, vær uvidende og villig til at hengive dig til Gud, og når han forener sig med dig, kommer resten af sig selv. 

Underviseren har et afslappet forhold til Bibelen og samtidig en dyb respekt for bibelens billeder som et fint redskab til spirituel indsigt. 

Der anvendes forskellige psykoterapeutiske redskaber og referencer til andre traditioner og måske billeder fra fortællinger og eventyr.